Mr. Pythagoras and Miss Αrithmetic

Τη φετινή σχολική χρονιά 2019-2020, το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο eTwinning έργο “ Mr. Pythagoras and Miss Αrithmetic”, μαζί με 11 νηπιαγωγεία και 27 εκπαιδευτικούς, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Ρουμανία, η Αλβανία και η Πολωνία. 

Στο πρόγραμμα αυτό θα χρησιμοποιηθούν κούκλες Μασκότ οι οποίες θα ταξιδέψουν σε όλα τα νηπιαγωγεία-μέλη και θα μιλήσουν στα παιδιά για τον Πυθαγόρα και το έργο του στα μαθηματικά, την γεωμετρία, για το σύμπαν και την Δημοκρατία.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των νηπίων με τις βασικές αρχές των μαθηματικών εννοιών.

 

 Στο έργο Mr Pythagoras and Miss Arithmetic συνεργαζόμαστε με άλλες σχολικές μονάδες και παίρνουμε μέρος σε δράσεις που στόχο έχουν α) την γνωριμία και επικοινωνία μεταξύ των σχολείων και των χωρών β) την κατανόηση της μαθηματικής σκέψης γ) την έκφραση μέσω της δημιουργίας δ)την προσέγγιση εννοιών.

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με αφηρημένες έννοιες μέσα από ποικίλες δραστηριότητες θα μπουν στην διαδικασία να κάνουν συμβολικές αναπαραστάσεις και να καλλιέργησαν την αφαιρετική σκέψη. Θα κάνουν κατασκευές, θα δημιουργήσουν και επεξεργασθούν ιδέες, θα αιτιολογήσουν και θα επιλύσουν προβλήματα μέσα από την καλλιέργεια της συλλογιστικής σκέψης.

Αναλυτικότερα:

Τα παιδιά δημιουργούν έργα τέχνης διάσημων ζωγράφων κ να εκφραστούν μέσα από ελεύθερες καλλιτεχνικές δραστηριότητες με σχήματα κ γραμμές 

Προσέγγιζουν έννοιες όπως εκείνη της δημοκρατίας την οποία ύμνησε ο Πυθαγόρας κάνοντας εκλογές της τάξης κ το δίκαιο εφαρμόζοντας το στις καθημερινές τους ενασχολήσεις.

 

 

 

eTwinning -Mr. Pythagoras and Miss Αrithmetic