Αυτά τα Χριστούγεννα το θεματικό μας χωριό, το χωριό του Άγιου Βασίλη, θα είναι διαφορετικό, πιο όμορφο και μοναδικό από κάθε άλλη φορά γιατί με αυτό θα στείλουμε ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το μήνυμά μας θα είναι: “Άγιε Βασίλη, μην το πετάς!”.

Και αποδέκτες  του μηνύματος θα είναι ο Δήμος, τα γειτονικά σχολεία και η γειτονιά μας, αλλά και …ο Άγιος Βασίλης! Το μήνυμα “Άγιε Βασίλη, μην το πετάς!” έχει σκοπό να επαναχρησιμοποιήσουμε δημιουργικά (upcycling) και να δώσουμε ζωή σε χάρτινες συσκευασίες μέσα από ένα χριστουγεννιάτικο δάσος στην αυλή του σχολείου μας.

Το κάθε παιδί θα χρησιμοποιήσει χάρτινες συσκευασίες , θα δημιουργήσει και θα διακοσμήσει ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, μοναδικό, για καθένα από τα παιδιά του σχολείου μας. Τα δέντρα μας θα μείνουν στην αυλή μας για όλο τον Δεκέμβριο και θα στείλουν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την επαναχρησιμοποίηση των συσκευασιών.
Εκτός των χριστουγεννιάτικων δέντρων με την επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών  θα κατασκευαστούν:

  • χριστουγεννιάτικα μουσικά όργανα
  • χριστουγεννιάτικα στολίδια
  • χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

Περισσότερα εδώ για τη συμμετοχή μας.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση στον ιστοχώρο της Ελληνικού Οργανισμού  Ανακύκλωσης και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ