ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ (CODE WEEK)

Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα προγραμματισμού (Codeweek 8-23 Οκτωβρίου) ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ενθουσιασμό! Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή μας σε δράσεις τέτοιου είδους καθώς σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε με τα παιδιά δραστηριότητες  με στόχο την ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης, τον εντοπισμό λαθών και την προσπάθεια διόρθωσής τους, τη διατύπωση υποθέσεων , την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της ομαδικής εργασίας, την επίλυση προβλημάτων. Επιπλέον η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η καλλιέργεια δεξιοτήτων για τη διαχείριση του λάθους ή της αποτυχίας, της επιμονής και επανάληψης των προσπαθειών , καθώς και της ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας με άλλους συνδέεται άμεσα με τους στόχους της Κοινωνικής και Προσωπικής Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα με όλες τις εκπαιδευτικούς και με τα παιδιά από όλα τα τμήματα. Το κάθε τμήμα υλοποίησε διαφορετικές δραστηριότητες προγραμματισμού,  στις οποίες τα παιδιά εργάστηκαν με πολύ ενθουσιασμό! Δραστηριότητες είτε ασύνδετες (χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας, που όμως να υποστηρίζουν τους στόχους για την ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης) είτε με ρομπότ και υπολογιστή.

Τις δραστηριότητες αυτές συγκεντρώσαμε ενδεικτικά σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) που με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε.

Για να δείτε το βιβλίο μας πατήστε εδώ.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ (CODE WEEK)
Ετικέτες: