4 ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ!

Η Παγκόσμια ημέρα των ζώων (4 Οκτωβρίου) έφερε στο σχολείο μας δύο χρυσόψαρα! Μετά από μια μικρή, μυστηριώδη αποστολή που στέφθηκε με επιτυχία,  αποφασίσαμε να προσφέρουμε την αγάπη και τη φροντίδα μας καθημερινά στα μικρά ψαράκια, που πλέον είναι…μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Τα μικρά ψαράκια έφεραν μαζί τους πολλές απορίες και ερωτήματα για το ζωικό βασίλειο. Για δύο εβδομάδες το ενδιαφέρον για τα ζώα ήταν έντονο και μας οδήγησε σε μικρές διερευνήσεις και αναζητήσεις σε βιβλία και διαδίκτυο. Παρατηρήσαμε τα ζωάκια, μάθαμε πολλά γι’ αυτά, κινηθήκαμε σαν αυτά, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, παίξαμε θέατρο και κουκλοθέατρο, τα αποτυπώσαμε με διάφορους τρόπους, προβληματιστήκαμε για τα δικαιώματά τους και νιώσαμε διάφορα συναισθήματα.

Στο τέλος το κάθε τμήμα προχώρησε στη δημιουργία ενός πολυτροπικού έργου με τη χρήση της τεχνολογίας. Βάζοντας τις γνώσεις που απέκτησαν για ένα ζώο που διάλεξαν τα ίδια, δημιούργησαν αρχικά ένα ιστόγραμμα με τις βασικές πληροφορίες, στη συνέχεια επέλεξαν εκείνες τις γνώσεις / στοιχεία που βηματικά θα αποτελέσουν το κουίζ. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν μια ταμπλέτα,ζωγράφισαν, φωτογράφισαν, επεξεργάστηκαν τις φωτογραφίες, ηχογράφησαν και το αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς το βλέπετε στη συνέχεια.

Μπορείτε να μαντέψετε τι είναι;

Το Κουίζ από το Τμήμα 1 (της κας Αγγελικής)

Το Κουίζ από το Τμήμα 2 (της κας Γιάννας)

Το Κουίζ από το Τμήμα 3 (της κας Ελένης)

Το Κουίζ από το Τμήμα 4 (της κας Μάρας).

(Πατήστε πάνω στο τριγωνάκι ή κάντε λήψη)

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

4 ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ!
Ετικέτες: