Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Παιδιά αυτή την εβδομάδα μας επισκέφτηκε μια κυρία που θα μείνει μάλιστα μαζί μας για πολλές μέρες! Ναι, ναι καλά ακούσατε πολλές! Και μάλιστα το όνομά της μας το θυμίζει συνέχεια. Είναι η κυρία Σαρακοστή! Την ξέρετε;

Θέλετε να την γνωρίσουμε; Μας έστειλε ένα βίντεο και μας συστήνεται.Γιατί φοράει μαντήλι; Τι τρώει; Παρατηρήσατε κάτι παράξενο;Πόσες μέρες θα κάτσει μαζί μας;

Για να την καλωσορίσουμε και να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Τι είναι τελικά; Είναι έθιμο; Είναι ημερολόγιο; Είναι τρόπος διατροφής; Για περισσότερα δείτε εδώ.

Μάθαμε πολλά! Όμως ήρθε η ώρα να ξεμουδιάσουμε! Ώρα για κίνηση! Δε θα είμαστε μόνοι μας. Πάρτε μαζί σας ένα αγαπημένο μαλακό παιχνίδι, όπως ένα αρκουδάκι ή άλλο ζωάκι, μια φιγούρα ήρωα ή ηρωίδα, μια κούκλα , και ξεκινάμε γυμναστική!

Η κυρά Σαρακοστή μας έφερε και τα αγαπημένα της παιχνίδια για να παίξουμε:

  • παιχνίδι ταξινόμησης:τι τρώει η Κυρά Σαρακοστή; (σε αρχείο παρουσίασης .pptx, κάνετε λήψη και παίζετε, από την Ε. Συγγενιώτη)
  • παιχνίδι παρατηρητικότητας, ακούω και ενώνω αυτά που ταιριάζουν (από την Χ.Καραπά)
  • τι τρώμε την Σαρακοστή; (από την Κ.Μάρκου)
  • πεινάτε κι άλλο; Δεύτερο παιχνίδι: τι τρώμε την Σαρακοστή; (από Papalex)
  • κι ένα κουίζ (από Tmakra)

-Κυρά Σαρακοστή, περάσαμε όμορφα μαζί σου. Μήπως έχεις και καμία όμορφη ιστορία να μας αφηγηθείς. Μας αρέσουν πολύ οι ιστορίες!

-Μμμμ!Έχω!Μια ιστορία για ένα παιδάκι όπως εσείς, για τον Λάμπρο. “Ο Λάμπρος και τα επτά ποδαράκια της Σαρακοστής”. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε την όμορφη αφήγηση (υλικό webex με τη ζεστή φωνή της κυρίας Αγγελικής).

[πηγή εικόνων:Pixabay
Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου]

 

 

 

 

Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Ετικέτες: