ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑΣ

Μια χιονονιφάδα ταξίδεψε από πολύ μακριά για να έρθει να μας γνωρίσει εδώ, στην πόλη μας. Ανυπομονεί να παίξει μαζί μας, να μάθει τα τραγούδια μας, να πει και να ακούσει ιστορίες, να κάνει γυμναστική και να μας ετοιμάσει πολλές πολλές …παγωμένες εκπλήξεις.

Η πρωταγωνίστρια της ημέρας είναι η μικρή χιονονιφάδα μας. Για να την γνωρίσετε (πατήστε εδώ). Και τι μπορεί να τραγουδάει μια χιονονιφάδα; Φέρτε χιόνι αφράτο!” σε προβολή safe you tube (Ποίηση-στίχοι:Ευγ. Τριβιζάς, Ν. Νικολάου και μουσική:Ν. Μαυρουδής).

Μόλις έφτασε στην πόλη μας, επισκέφθηκε το σχολείο μας! Για να ρίξουμε μια ματιά στις χειμωνιάτικες ρουτίνες μας. Και πριν φύγει από το σχολείο αποφάσισε να μας ζεστάνει με λίγη ...παγωμένη γυμναστική (σε προβολή safe you tube)!Πάμε να χορέψουμε! Προσοχή όμως όταν έχει παγετό ή πέφτουν χιονονιφάδες τότε ¨ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ”!

Μπράβο, παιδιά! Ζεσταθήκαμε! Ώρα για δράση! Η χιονονιφάδα μας θέλει να μας αφηγηθεί τι είδε στο ταξίδι της. Ετοιμαστείτε να την ακολουθήσουμε στο μαγικό της ταξίδι στη χώρα των πάγων, στη Γροιλανδία. Φορέστε τα πιο ζεστά σας ρούχα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας (Google earth):

3,2,1 εκτόξευση! Γροιλανδία σου ερχόμαστεεεεε! Τι παρατηρείτε; Γιατί έχει λευκό χρώμα;Σωστά, το μεγαλύτερο μέρος της είναι σκεπασμένο από πάγο και χιόνι. Η Γροιλανδία βρίσκεται κοντά στον Β. Πόλο.

Για να ακολουθήσουμε τη χιονονιφάδα μας στο παγωμένο της ταξίδι!Όμως προσοχή! Εκεί τα πράγματα δε θα είναι εύκολα, μας περιμένουν παγωμένες δοκιμασίες! Είστε έτοιμοι; Πατήστε εδώ για να ξεκινήσει η περιπέτεια.

Μα ποιος είναι ο μεγάλος χνουδωτός που ακολούθησε η χιονονιφάδα μας; (διαδραστικό παιχνίδι βασισμένο στο παιδ. βιβλίο: “Ο μεγάλος χνουδωτός” της Γ. Γεωργιάδη-Τσορώνη, εκδ. Σαββάλας).

(Πατήστε έναρξη. Στη συνέχεια διαβάστε την εισαγωγή και επιλέξτε το βελάκι κάτω δεξιά).

Οι δοκιμασίες ξεκινάνε! Για να φτάσετε με ασφάλεια στο ιγκλού και να γνωρίσετε αυτή τη μοναδική περιπέτεια στην παγωμένη Γροιλανδία θα πρέπει να περάσετε όλες τις δοκιμασίες. Για να τις μετρήσουμε. Και τώρα πάμε να ξεκλειδώσουμε την 1η.

Μα τι ταξίδι κι αυτό! Και πόσες δοκιμασίες! Μπράβο, μικροί εξερευνητές! Τα καταφέρατε! Η χιονονιφάδα θέλει να σας χαρίσει ένα όμορφο παζλ με μια φωτογραφία που τράβηξε από ψηλά καθώς έπεφτε στη Χαλκίδα. Πατήστε εδώ για να παίξετε.

Ποιος είπε ότι οι εκπλήξεις τελείωσαν; Παιχνιδοαινίγματα για όλους! Μπορείς να μαντέψεις;

Η χιονονιφάδα δε θέλει να μας αφήσει, θα μείνει λίγο ακόμη στη Χαλκίδα.Και μας έχει ετοιμάσει ένα αγγλικό παιχνιδοτράγουδο για να μας δείξει που της αρέσει να ξεκουράζεται πάνω στο σώμα μας όταν πέφτει από τον ουρανό, άλλοτε στο κεφάλι, άλλοτε στην κοιλίτσα, στα δάχτυλα… 3,2,1, πάμε! (προβολή safe you tube)

Ωραία περάσαμε, μικρή μας χιονονιφάδα! Λίγο πριν μας αφήσεις θα προσπαθήσουμε να σε ζωγραφίσουμε ή να σε κατασκευάσουμε με διάφορα υλικά που έχουμε στο σπίτι. Πατήστε εδώ και αφήστε την φαντασία σας να σας οδηγήσει.

Με μουσική θα κλείσουμε σήμερα! Πάμε μαζί στο πιο αγαπημένο μέρος για τη χιονονιφάδα μας να ακούσουμε μια αναπάντεχη μίξη δύο πολύ γνωστών μουσικών κομματιών που αγαπούν όλες οι χιονονιφάδες κι εμείς μαζί! Δύο εξαιρετικοί μουσικοί σε μια μοντέρνα εκδοχή του μουσικού κομματιού “Χειμώνας” του Α. Βιβάλντι σε συνδυασμό με το μουσικό θέμα της ταινίας “Ψυχρά κι ανάποδα” (σε προβολή safe you tube).

Ευχαριστούμε μικρή χιονονιφάδα, περάσαμε πολύ όμορφα! Γεια σας, παιδιά!

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑΣ