“5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος” & “8 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών”

 

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Ο εορτασμός αυτής της ημέρας καθιερώθηκε προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες όλου του κόσμου για την προστασία και τη σωτηρία του πλανήτη μας, ο οποίος χρόνο με το χρόνο απειλείται από ποικίλους και αναρίθμητους κινδύνους. Γι΄αυτό λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη τα παιδιά να ευαισθητοποιούνται για το θέμα αυτό από μικρή ηλικία. Μέσα από δράσεις και δραστηριότητες τα παιδιά γνώρισαν και ευαισθητοποιήθηκαν στα προβλήματα που ο άνθρωπος δημιουργεί στο περιβάλλον, έκαναν προτάσεις για να δώσουμε όλοι μαζί λύσεις ώστε ο πλανήτης μας να παραμείνει βιώσιμος.

Οι ωκεανοί καταλαμβάνουν πάνω από το 70% της επιφάνειας της Γης και έχουν συνδεθεί από αρχαιοτάτων χρόνων με την ανθρώπινη εξέλιξη.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (World Ocean Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1992. Θεσμοθετήθηκε στις 8 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Γη στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο. Από το 2009,η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/39

 

   

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος